: Forsiden
: Aikido
: Træningstider
: Roskilde Aikido Klub
: 10 Grunde til Aikido
: Instruktører
: Om træningen
: Børne og
  ungdomshold

: Uchi Deshi i Japan
: Billeder
: Medlemssider
: Links
 

 
Uchi Deshi i Japan

2004 Nemoto Sensei

Se alle billeder fra turen her...

På ankomstdagen bliver man helt luksuriøst hentet af ”the man himself”, Nemoto sensei.

Hvis ikke det er flot så ved jeg ikke hva’.  

På turen ”hjem” laves som regel lidt sightseeing, efterfulgt af en frokost.

I selve Iwama bliver man vist rundt, således at der næste dag er mulighed for at finde ned til dojo’en (i modsætning til i gamle dage, bor man IKKE i selve dojo’en, men derimod i ”Aikihouse”), samt finde posthus, supermarked m.m. 

Sidst på dagen er der i ”Aikihouse” en lille ”festmiddag” hvor der er mulighed for at møde nogle af de personer der vil komme til at betyde en hel del for én i de næste uger.

”Aikihouse” ligger lige ved siden af Nemoto sensei’s mors/brors hus. Disse opfører man sig selvfølgelig ærbødigt over for, såvel som for alle andre. 

En almindelig dag (tirsdag – fredag) i en uchideshi’s liv ser nogenlunde ud som følger: 

06:30Vækkeuret ringer - Bad - Morgenmad - Opvask
07:30Af sted på cykel til dojo så man er klar til rengøring (feje blade m.m. (dette vil de "gamle i gårde” kunne nikke genkendende til)) MEN. hvis det regner meget bliver man HENTET I BIL af Nemoto sensei kl. 08.45.
09:00Våbentræning udendørs (hvis det ikke regner, ellers indendørs)
10:00Fejning og rengøring af dojo. Nogle dage efterfølges dette af træning med Shuriken (kast med spydspidser).
Ca. 11:00Hjem til Aikihouse og spise middagsmad (ris m.m.)
13:30Cykle til dojo (regn = afhentning)
14:00Taijutsu
15:00Fejning og rengøring af dojo. Nogle dage efterfølges dette af træning med Shuriken.
16:00 - 18:30Fri til indkøb, tøjvask, rengøring, små cykelture, sightseeing på egen hånd m.m.
18:30Afgang til dojo, ankom SENEST 18:45 (tirsdag er der party i Aikihouse og derfor deltager man denne dag ikke i aftentræningen)
19:00Aftentime med de almindelige Ibaraki Shibu Dojo medlemmer.

Instruktør onsdag: Nemoto sensei, torsdag: Isoyama Sensei, fredag: Kubota sensei

20:00Fejning og rengøring af dojo.
Ca. 20:45 Hjem
21:00Aftensmad efterfulgt af opvask
22:00Godnat

Lørdag og søndag trænes der ikke i Iwama, men derimod i Tomobe om formiddagen (afhentning kl. 09:30) og om aftenen i Tsukuba (afhentning kl.17:30) Hjemkomst hhv. ca. kl.11:30 og 22:00. Resten af weekenden er til ganske fri afbenyttelse ligesom mandagen hvor der er fridag. Mandagen bruges som regel til længere udflugter på egen hånd, eks. Mito eller en sviptur til Tokyo.

Morgentræningen og eftermiddagstræningen som kun er for uchideshi (evt. en enkelt ”indfødt”), varetages af Nemoto sensei, og man kan virkelig se at han har tilbragt megen tid under Saito sensei. Dette oplever man også igennem mange af de ting han siger.

Om Nemoto sensei kan man kun sige: Den mand er bare SÅ rar og flink. Det samme gælder for øvrigt for Shigemi san som er Nemoto sensei’s ”højre hånd”, mage til hjælpsomme person skal man lede rigtigt længe efter.

Aftentræningen er lidt mere forskellig fra instruktør til instruktør, (lidt som i de go’e gamle dage i KAK, hvor de fire ophøjede havde hver ”deres” dag). Generelt er ALLE instruktørerne virkelig gode og medlemmerne flinke. Dog er der nogle man skal tage sig ”lidt i agt” for, forstået således at man ”bare skal være klar” når det sker. MEN. det er vel overflødigt at sige det til folk der træner aikido. Hvis man tages op som uke til Isoyama sensei er det dog tilrådeligt IKKE at slække på opmærksomheden. Men igen, det gælder jo i al almindelighed i træningen.

På et 3-ugers ophold kommer man utroligt mange teknikker igennem, uden at det virker forceret (dette både våben og krop), og de mange rettelser er virkelig med til at løfte ens forståelse af aikido.

For førstegangs uchideshi’er vil det være en god idé, at, den sidste måneds tid inden afrejse, bede ens klubkammerater om at holde ”sindssygt” hårdt. Dette kan eventuelt ”krydres” lidt med at man venter lige lidt længere med at klappe af. Hvis man så samtidig indstiller sig på at skulle træne på et underlag der er lige lidt blødere end en parkeringsplads, så vil jeg mene at man er klar til en af de største oplevelser inden for ens aikidoliv.

En anden god ting vil være at læse om hvordan man er ”korrekt uchideshi”, f.eks. ved jeg at Ethan Weisgard har en ganske god opskrift på sin hjemmeside.

Et par enkelte gode fif er, at medtage sine penge i rede penge( evt. dollar, Euro eller andet) da man kun kan ”hæve” 30.000 yen pr. dag i banken og 35.000 yen i automater. Nåh ja, og den nærmeste automat ligger i Tomobe (ca. 10 km fra Iwama). Og da transportmidlet som nævnt er cykel (endda nogle ”havelåger” efter dansk standard), kan det godt være så som så med lysten J. Hvis automaten i Tomobe ikke virker, ja så er det af sted til Mito med tog. Det tager ca. ½ time med tog og koster 400 yen pr. vej. En anden ting er, hvis man vil være sikker på at kunne ringe hjem, så kan man i lufthavnen leje en mobiltelefon, da udenlandske telefoner IKKE virker i Japan. Hvis man ikke ønsker dette, kan man hos 7-ELEVEN købe telekort (HUSK det skal være til de grønne telefoner)

Der er kun tilbage at sige at prøv så meget som muligt af den japanske madkultur, for det er bare lækkert (for det meste) og tag så lige et par dage i Tokyo på vej hjem, for at opleve forskellen fra Iwama. Et godt ”hotel” kunne være:

HOMEIKAN DAIMACHI
12-9 Hongo
5-Chrome, Bunkyo-ku
Tokyo, Japan

Phone: 0081 3 3811 1187
Fax: 0081 3 3811 1764

https://www.homeikan.com/en-5

Bestilling kan foretages igennem Nettravel, som også er rimelig i flypriser. Rummene er japanske med tatami måtter og futon. I kælderen er der Furo (bad) som varmt kan anbefales. Og gør dig selv den tjeneste at prøve morgenmaden bare en enkelt morgen, det er Japan når det er bedst. Men lad være med at tænke rundstykker osv. 

Jeg vil bare slutte dette indlæg med at opfordre alle de der leger med tanken om at tage til Iwama, at bare se at komme af sted. Når I først er der, siger I til jer selv: ”Hvorfor ventede jeg så længe”?

 

Her er et udpluk af billeder fra turen

japan2004

japan2004

japan2004

japan2004_002

japan2004_002

© Roskilde Aikido Klub - Industrivej 44 B, 4000 Roskilde - webmaster eXTReMe Tracker